Vi skal længere ud, end øjet rækker

Nogenlunde sådan må temagruppen ’Natur & Trafik’ have tænkt det, da de lørdag d. 29. september inviterede en stor gruppe af områdets borgere med på tur. Selv de fjerneste kroge blev besøgt i lokalområdet nær Ringsted, hvor ’Landsbyklyngen Søhøjlandet – firkløveren på Sjælland’ ligger 

Siden klyngens opstart i efteråret 2017 har der været stor efterspørgsel på en tur rundt i lokalområdet. Især blandt de mange frivillige, som er tilknyttet klyngeprojektet, har der længe været et stort ønske om at komme ud og se alt det, egnen byder på.

Styregruppen og kommunikationsgruppen i projektet bakkede selvfølgelig op om det gode initiativ, og sammen fik man skabt et arrangement med bestående af en guidet bustur samt mad og drikke for de i alt 35 deltagere. Der var en rigtig fin fordeling i forhold til både alder og køn, men også blandt deltagerne fra klyngens fire forskellige områder.

 

 

 

 

 

Mange nye ansigter iblandt
Et af medlemmerne i styregruppen, Peter Hansen, var meget imponeret over ikke blot den store diversitet blandt deltagerne, men i dén grad også antallet af alle de nye ansigter, der dukkede op:

Det var et super initiativ, som gav et vellykket arrangement, og at så mange valgte at støtte op, gjorde bare dagen endnu bedre. Det allerbedste var dog alle de nye borgere, som troppede op og som bidrog til, at vi alle har fået en endnu større tro på vores fællesprojekt. Vi er afhængige af frivillige,” udtaler Peter Hansen.

Ud af de godt 35 tilmeldte, skønner styregruppen, at næsten halvdelen var nye ansigter.

 

 

 

 

 

Begejstring at spore undervejs
Det var ikke kun hos styregruppen og initiativtagerne, at der var begejstring at spore. Også blandt deltagerne var busturen og de tilhørende gåture en kærkommen mulighed for at danne bånd og skabe nye relationer til hinanden. Samtidig blev der udtrykt stor entusiasme omkring alle de mange tiltag og oplevelser, som området viste frem på bedste vis denne efterårsdag.

Den unikke fredsskov i Allindelille samt den nye multibane, som primært er skabt af frivillige på Allindelille Friskole, var blandt andet noget af det, der vakte stor glæde og som lagde frø til, at mange af turens deltagere fik blod på tanden for at gå i gang med egne projekter.

Danmarks højeste punkt, Gyldenløves Høj, blev også besteget af de lokale undervejs på turen, og efter det fulgte en velfortjent frokost i lokalerne i den smukke kampestensbygning ’Stalden’ i Jystrup.

Sidst på turen blev der vandret på Rosengårdsstien, og her blev der fortalt om Oplevelsesstien og de nye tiltag på denne. Samtidig blev der informeret om de temaer, der allerede bliver arbejdet med – herunder en eventuel Naturpark og anlæggelse af cykel- og gangstier mellem landsbyerne.

 

 

 

 

 

Fællesskabsfølelsen er allerede etableret
At der undervejs på turen blev dannet nye relationer og skabt så mange nye idéer på tværs af områderne, overraskede Peter Hansen fra styregruppen:

Vi som sidder med projektet tæt på oplever jo, hvordan vi stadig er på vej til at skabe noget rigtig godt, men det var helt tydeligt, at mange af vores lokale borgere allerede føler, at det, vi har skabt, er helt unikt i vores område allerede. Det var meget glædeligt at se”.

Til foråret skal der være et stort egnspil, og der er ingen tvivl om, at det kan blive en bragende succes med stor opbakning fra hele lokalområdet oven på dette vellykkede arrangement.

Udgivet af

Carsten Blomberg

Carsten Blomberg Hansen, DGI Lokaludvikling, afdelingsleder. Projektansvarlig for Landsbyklynger og sekretariatet. Mobil 29 91 19 50

Skriv et svar