Tænk over den måde I organiserer den frivillige indsats!

Den frivillige indsats er krumtappen i næsten hver eneste landsbyklynge. Det er her energien, ejerskabet og musklerne kommer fra.
Jo mere man vil løfte det, desto hurtigere kommer det på dagsordenen at få styrket organiseringen med en lønnet backup, med tæt samarbejde med kommunen, idrætscenteret etc.

Men pas på – det er også her faldgruberne starter. Et forkert greb, når det hele skal være mere professionelt, kan få den modsatte effekt.

Jeg har skrevet en lille klumme om det på Altinget – den kan ses her:’

Klumme: Professionalisering presser de frivillige ledere ud

KLUMME: Pas på med at professionalisere foreningslivet for meget, for det lægger en dæmper på glæde, entusiasme og innovation. Og de frivillige står af, skriver Esben Danielsen.

Udgivet af

Esben Danielsen

Direktør for Lokale og Anlægsfonden siden marts 2015 Tidligere Innovationschef, udviklingsdirektør og talsmand i Roskilde Festivalgruppen. Uddannet bachelor i fysik og kommunikation (Bac.Scient. Comm) fra Roskilde Universitet. Esben har siden starten af 90’erne været involveret i græsrodsarbejde, især på kulturområdet. Og det er senere blevet hans levevej. Han har arbejdet bredt med at starte mange initiativer op, fra øvelokaler og spillesteder til at blive en af de ledende kræfter på Roskilde Festival. Tiltrådte i 2015 som direktør for Lokale og Anlægsfonden som støtter, udvikler og rådgiver frontløber - facilitetsprojekter for fritidslivet bredt – i hele Danmark, Færøerne og Grønland. Esben har en særlig ekspertise i hvordan man leder, motiverer og organiserer den såkaldte ”frivillige indsats” og har arbejdet tæt med kulturelt og oplevelsesøkonomisk iværksætteri. Esben har fokus på, hvordan man får skabt fælles energi og begejstring, så der skabes kvalitet og løsninger der gør en forskel. Denne ledelsesmetodik har han brugt bredt fra medborgerskab og byudvikling, til forandringsledelse og innovation af helt nye oplevelsesprodukter.

Skriv et svar