Proceskonsulent for landsbyklyngen Mariager Fjord Vest

Anders Stig Berthelsen er ansat som procesklyngekonsulent i landsbyklyngen Mariager Fjord Vest. Det er en klynge, som rummer ti landsbyer, og som involverer tre kommuner samt to regioner. Derfor har landsbyklyngen også en punchline knyttet til sit navn: Landsbyklyngen Mariager Fjord Vest – et samarbejde der bryder grænser!

Om landsbyklyngen Mariager Fjord Vest
Landsbyklyngen Mariager Fjord Vest omfatter landsbyerne Døstrup, Stenild, Hørby Kirkeby, Brøndum, Snæbum, Hvilsom, Klejtrup, Hvornum, Nørre Onsild og Sønder Onsild. Landsbyerne er placeret i kommunerne Rebild, Viborg og Mariagerfjord, som igen er en del af hhv. Region Midtjylland og Region Nordjylland.

Mariager Fjord Vest er den første landsbyklynge i kampagnen, som er et samarbejde mellem tre kommuner. Målet er derfor ikke alene at løfte i flok i lokalområdet, men også på tværs af kommunegrænserne. Særligt vil de i klyngen arbejde med at skabe en fælles identitet og med adgangen til naturen. Både for borgere og turister.

Formålet med at etablere et klyngesamarbejde i den vestlige del af Mariagerfjord Kommune er at skabe en fælles identitet, så alle områdets borgere, foreninger, erhvervsliv og institutioner løftes i fællesskab,” skrives der bl.a. i ansøgningen til projektet.

Proceskonsulenten Anders Stig Berthelsen
Proceskonsulenten for landsbyklyngen bliver Anders Stig Berthelsen. Anders har mere end 20 års erfaring med at arbejde som konsulent og underviser. Bl.a. har han stiftet virksomheden Fronesis, som leverer undervisning og konsulentydelser. Derudover arbejder Anders for konsulentfirmaet Cubion A/S og UC Syd.

Proceskonsulent Anders Stig Berthelsen

Om det hidtidige arbejde i klyngen fortæller Anders:

Vi er i fuld gang med arbejdet i klyngen. Jeg er imponeret over den fantastisk smukke natur, de kønne landsbyer og ikke mindst de hjertevarme mennesker, som jeg har mødt. Vi har indledt et effektivt samarbejde om at bryde grænser ned, og klyngen bobler af energi og gode idéer. Vi har således nedsat borgerinvolveringsudvalg og en kommunikationsgruppe, og vi har netop haft stormøde i Snæbum Forsamlingshus, hvor 70 omhyggeligt udvalgte borgere sprudlede med masser af energi og mulighedstænkning. Det skal også nævnes, at vi har lavet en facebook-gruppe, som allerede har flere end 200 brugere.”

Yderligere informationer
Læs mere om landsbyklyngen Mariager Fjord Vest på hjemmesiden landsbyklynger.dk og på klyngens Facebookside.

Læs mere om Anders Stig Berthelsen på http://www.fronesis.dk/

Skriv et svar