Ny database kan give landsbyklyngerne overblik over idrætsfaciliteter

En ny facilitetsdatabase kan hjælpe landsbyklyngerne med at understøtte og udvikle samarbejdet på tværs af de små lokalsamfund og styrke udviklingen af det sociale fællesskab omkring de fysiske faciliteter og aktive liv i landsbyerne.

Facilitetsdatabasen.dk giver indblik i en lang række idrætsfaciliteter og anlæg i Danmark.

For landsbyklyngerne kan den være med til at understøtte og udvikle samarbejdet på tværs af de små lokalsamfund og dermed styrke udviklingen af netværks-strukturen og det sociale fællesskab omkring de fysiske faciliteter og det aktive liv i landsbyerne.

Databasen er landsdækkende og indeholder 15 forskellige facilitetstyper, herunder faciliteternes geografiske placering samt ejer- og driftsform. Landsbyklyngerne kan således bruge databasen som led i at skabe overblik over faciliteterne i klyngerne. Det kan styrke samarbejdet om forskellige tilbud og aktiviteter i de lokale foreninger og idrætsfaciliteter og hjælpe livet i landsbyerne på vej.

Læs mere her.

Udgivet af

Esben Danielsen

Direktør for Lokale og Anlægsfonden siden marts 2015 Tidligere Innovationschef, udviklingsdirektør og talsmand i Roskilde Festivalgruppen. Uddannet bachelor i fysik og kommunikation (Bac.Scient. Comm) fra Roskilde Universitet. Esben har siden starten af 90’erne været involveret i græsrodsarbejde, især på kulturområdet. Og det er senere blevet hans levevej. Han har arbejdet bredt med at starte mange initiativer op, fra øvelokaler og spillesteder til at blive en af de ledende kræfter på Roskilde Festival. Tiltrådte i 2015 som direktør for Lokale og Anlægsfonden som støtter, udvikler og rådgiver frontløber - facilitetsprojekter for fritidslivet bredt – i hele Danmark, Færøerne og Grønland. Esben har en særlig ekspertise i hvordan man leder, motiverer og organiserer den såkaldte ”frivillige indsats” og har arbejdet tæt med kulturelt og oplevelsesøkonomisk iværksætteri. Esben har fokus på, hvordan man får skabt fælles energi og begejstring, så der skabes kvalitet og løsninger der gør en forskel. Denne ledelsesmetodik har han brugt bredt fra medborgerskab og byudvikling, til forandringsledelse og innovation af helt nye oplevelsesprodukter.

Skriv et svar