Et godt mødested kræver, at alle vil hinanden.

Af Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden

“MOLS I UDVIKLING” er en landsbyklynge, der viser en af vejene frem for vores stærke fællesskaber udenfor de større byer. De viser et helt særligt engagement – som kan ses i mange af vores landsbyfællesskaber.

Lokale og Anlægsfonden har arbejdet sammen med MOLS I UDVIKLING om hvordan der kan skabes et nyt fælles mødested, som virker for mange landsbyer sammen og hvor mange aktører deler og deles. En kerneudfordring er, at eksisterende faciliteter, som bruges af få, skal forsvinde, og sammenlægges for at få et stærkere mødested. Det er svært at dele, alle vil helst have hver sit – men så rækker midlerne ikke, så skabes fællesskaberne ikke og der sikres ikke en løbende tilgang, udvikling og synlighed. Der skal lidt populært sagt “bygges mindre” – så det nye sted samler og erstatter mere.

Lokale og Anlægsfonden har støttet MOLS I UDVIKLING med en “procesarkitekt”, der har kigget på behov, aktiviteter og muligheder før et egentligt byggeprogram og en byggeproces.
En svær proces, hvor man skal samle og erstatte det rigtige – og finde det naturlige sted for samlingssted, på tværs af historie, vaner og kultur.

Hør Marianne Houen Schmidt fortælle om processen bag.

Udgivet af

Esben Danielsen

Direktør for Lokale og Anlægsfonden siden marts 2015 Tidligere Innovationschef, udviklingsdirektør og talsmand i Roskilde Festivalgruppen. Uddannet bachelor i fysik og kommunikation (Bac.Scient. Comm) fra Roskilde Universitet. Esben har siden starten af 90’erne været involveret i græsrodsarbejde, især på kulturområdet. Og det er senere blevet hans levevej. Han har arbejdet bredt med at starte mange initiativer op, fra øvelokaler og spillesteder til at blive en af de ledende kræfter på Roskilde Festival. Tiltrådte i 2015 som direktør for Lokale og Anlægsfonden som støtter, udvikler og rådgiver frontløber - facilitetsprojekter for fritidslivet bredt – i hele Danmark, Færøerne og Grønland. Esben har en særlig ekspertise i hvordan man leder, motiverer og organiserer den såkaldte ”frivillige indsats” og har arbejdet tæt med kulturelt og oplevelsesøkonomisk iværksætteri. Esben har fokus på, hvordan man får skabt fælles energi og begejstring, så der skabes kvalitet og løsninger der gør en forskel. Denne ledelsesmetodik har han brugt bredt fra medborgerskab og byudvikling, til forandringsledelse og innovation af helt nye oplevelsesprodukter.

Skriv et svar