Sol og røgede sild

4 dage med solskin, politik, demokrati, røgede sild, underholdning, alle de kendte og så landsbyklynger. Det har været nogle fantastiske dage på Bornholm, hvor jeg på vegne af DGI Lokaludvikling og Landsbyklynger, har deltaget i forskellige arrangementer og aktiviteter.

Debatten om lokalsamfundenes muligheder og udfordringer var på plakaten mange steder. Jeg deltog i flere af disse og bl.a. i Landdistrikternes Fællesskab, hvor Langeland og Nordfyns Kommuner inviterede til debat om det gode liv på landet. Her var dialogen langt ind i debatten, om hvorledes vi får journalisterne til at skrive den gode historie. Hvem har ansvaret for at det sker i alt for ringe grad? Hvem har ansvaret for at “sælge” lokalsamfundene til dem der bor i byerne? Svaret fik vi ikke, så I er velkomne til at byde ind med gode forslag til dette.

Fantastisk at møde så mange af jer under den bornholmske sol. Politikere, embedsmænd, konsulenter og frivillige. Vi var mange og der blev i mange telte talt om klynger generelt og landsbyklynger i særdeleshed. Det lover godt for fremtiden i kampagnen. Tak for indsatsen.

Folkemødet er også underholdning og fællesskab på mange niveauer. Da jeg trængte til at pause ude på klipperne ved havnen, tog jeg dette billede at tre betjente på kanten af havnemolen. Der blev passet godt på alle os deltagere, og på formationen kunne det se ud til at de er på jagt efter Olsenbanden 🙂

Måske ses vi til næste år på Bornholm.

Udgivet af

Carsten Blomberg

Carsten Blomberg Hansen, DGI Lokaludvikling, afdelingsleder. Projektansvarlig for Landsbyklynger og sekretariatet. Mobil 29 91 19 50

Skriv et svar