Konference – På forkant

Hvordan skaber vi en balanceret udvikling i hele Danmark – også de steder, hvor det ikke sker af sig selv? Ét af svarene er, at kommunerne skal være ’på forkant’. Den netop gennemførte konference på Christiansborg er optaget på video, og du kan se eller gense de forskellige indlæg og debatter her på det indsatte link. En spændende og bred konference som også omtaler værdien af landsbyklynger.

http://video.realdania.dk/25-kommuner-pa-forkant

Programmet på dagen var således:

VELKOMST TIL FÆLLESSALEN
v/ Anders Johansson, landdistriktsordfører fra Det Konservative Folkeparti

DERFOR PÅ FORKANT
Hvilke resultater har kampagnen skabt, og hvordan kommer vi videre?Rundbordssamtale v/ Clement Kjersgaard og partnerskabet bag På forkant: erhvervsminister Brian Mikkelsen, direktør i KL Laila Kildesgaard og Realdanias adm. direktør Jesper Nygård.

HVORDAN KOMMER KOMMUNERNE PÅ FORKANT?
Forskere giver deres bud på hvad der er kommet ud af På forkant-strategiarbejdet. Rundbordssamtale v/Clement Kjersgaard og På forkants faglige panel: lektor Pia Heike Johansen, SDU, prodekan Thorkild Ærø, SBi, samt lektor Lone S. Kristensen og professor Gertrud Jørgensen fra KU.

VIRKSOMHEDER, IVÆRKSÆTTERE OG ILDSJÆLE – ERHVERVSUDVIKLING I YDEROMRÅDERNE
Mød bl.a. borgmestre og direktører fra Ærø, Syddjurs og Varde kommuner // adm. direktør i HORESTA Katia Østergaard // økonomisk politisk chef i Dansk Industri Morten Granzau Nielsen // direktør i COTES Thomas Rønnow // direktør i Strøjer Tegl Flemming Rasmussen

HVAD SKAL DER TIL FOR AT TILTRÆKKE OG FASTHOLDE BORGERE I YDEROMRÅDERNE?
Mød bl.a. borgmestre og kommuneplanchefer fra Tønder, Mariagerfjord og Vesthimmerlands kommuner // direktør ved Boligøkonomisk Videnscenter Curt Liliegreen // lektor ved AAU Lea Holst Laursen // formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgård // direktør i Realdania Anne Skovbro

CIVILSAMFUNDET – EN AKTIV RESSOURCE
Mød bl.a. borgmestre fra Guldborgsund og Faxe kommuner // stifter af Tænketanken FREJ Iben Krog Rasmussen // formand i Frivilligrådet Vibe Klarup // formidler af viden om Cold Hawaii Finn Jorsal Rasmussen // debattør og forfatter Knud Romer

Udgivet af

Carsten Blomberg

Carsten Blomberg Hansen, DGI Lokaludvikling, afdelingsleder. Projektansvarlig for Landsbyklynger og sekretariatet. Mobil 29 91 19 50

Skriv et svar