Landsbyklyngen Hammer Bakker godt i gang

Startskuddet til Landsbyklyngen Hammer Bakker er lydt. Den nye eksterne proceskonsulent beretter om stor energi og nysgerrighed til de første møder

Landsbyklyngen Hammer Bakker har, mens træerne i området er sprunget ud, afholdt de første møder. ”Energien og iderigdommen er stor i opstarten af det store samarbejdsprojekt”, fortæller Ann-Sophie Øberg, den eksterne proceskonsulent, der skal holde snor i den nyoprettede styregruppe for Landsbyklyngen Hammer Bakker.

Der var en utrolig god energi og nysgerrighed. De er ikke vant til at bruge hinanden i byerne omkring Hammer Bakker, men de er meget interesserede i at komme i gang med at samarbejde på tværs og udvikle fælles projekter, siger Ann-Sophie Øberg.

Konsulenten Ann-Sophie Øberg har en baggrund som urban designer fra Aalborg Universitet og arbejder i dag i LABLAND architects. Ann-Sophie har tidligere blandt andet været med i opstarten af en af de første danske landsbyklynger, Landsbyen de 7 sogne på Mors. Erfaringerne derfra bringer Ann-Sophie Øberg med ind i Landsbyklyngen Hammer Bakker.

Den spæde start

Landsbyklyngen Hammer Bakker, som består af Vodskov, Vestbjerg, Sulsted, Tylstrup, Brændskov, Ajstrup, Grindsted, Uggerhalne og Langholt, er lige nu ved at finde sine ben, og finde ud af hvordan det nye samarbejde skal fungere, og hvad målet med Landsbyklyngen er. Styregruppen består af repræsentanter fra landsbyerne, og der arbejdes for tiden på højtryk for at få etableret en borgerinvolveringsgruppe og en kommunikationsgruppe. Disse grupper skal sørge for, at Landsbyklyngen bliver et projekt med stor forankring i lokalområdet og relevans for mange.

Det er en proces, der tager tid og god tålmodighed, for alle skal lige tale sig ind på hinanden. Derefter skal styregruppen arbejde med en fælles vision og strategi for landsbyklyngen, siger Ann-Sophie Øberg.

Hvis du vil læse mere om, hvordan Ann-Sophie har arbejdet med at få styregruppen til at lære hinanden at kende, kan du læse blogindlægget Hvordan lærer vi hinanden at kende i styregruppen? Her præsenteres bl.a. de to øvelser ”Ordkløveri” og ”Hvem er Hvem”.

Læs nærmere om Landsbyklyngen Hammer Bakker på hjemmesiden:

www.landsbyklynger.dk.

 

Proceskonsulent Ann-Sophie Øberg er uddannet som urban designer og arbejder i dag for Aarhus virksomheden LABLAND architects.

Skriv et svar