Et godt mødested kræver, at alle vil hinanden.

Af Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden

“MOLS I UDVIKLING” er en landsbyklynge, der viser en af vejene frem for vores stærke fællesskaber udenfor de større byer. De viser et helt særligt engagement – som kan ses i mange af vores landsbyfællesskaber.

Lokale og Anlægsfonden har arbejdet sammen med MOLS I UDVIKLING om hvordan der kan skabes et nyt fælles mødested, som virker for mange landsbyer sammen og hvor mange aktører deler og deles. En kerneudfordring er, at eksisterende faciliteter, som bruges af få, skal forsvinde, og sammenlægges for at få et stærkere mødested. Det er svært at dele, alle vil helst have hver sit – men så rækker midlerne ikke, så skabes fællesskaberne ikke og der sikres ikke en løbende tilgang, udvikling og synlighed. Der skal lidt populært sagt “bygges mindre” – så det nye sted samler og erstatter mere.

Lokale og Anlægsfonden har støttet MOLS I UDVIKLING med en “procesarkitekt”, der har kigget på behov, aktiviteter og muligheder før et egentligt byggeprogram og en byggeproces.
En svær proces, hvor man skal samle og erstatte det rigtige – og finde det naturlige sted for samlingssted, på tværs af historie, vaner og kultur.

Hør Marianne Houen Schmidt fortælle om processen bag.

Skriv et svar